З настанням літньої пори ми все частіше відмовляємося від гарячих супів, адже так хочеться чогось холодного і свіжого. У таки ситуаціях справжнім порятунком може стати холодник на кефірі і воді. Хочете приготувати традиційне блюдо білоруської кухні? Тоді рецепт, представлений вашій увазі, буде дуже до речі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 3 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Кефір – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка – 1 пучок
- Вода – 400 мл
Процес приготування:
Для того щоб приготувати холодник на кефірі і воді, моєму буряк.
Потім буряк необхідно загорнути у фольгу і відправити запікатися в духовку на півтори години.
Запечену буряк охолодити, після цього очищаємо від шкірки і натираємо на середній тертці. Огірок миємо й натираємо на тертці таким же чином.
Наступний крок – дрібно шаткуємо промиту зелень.
Присмачую подрібнену зелень сіллю.
Подрібнений буряк, огірки, зелень кладемо в каструлю, заливаємо кефіром і водою. Все ретельно перемішуємо. Потім залишаємо наш суп у холодильнику на 2-3 години. Перед подачею додати в холодник половинку вареного яйця.
Борщ Борщ з яйцем Борщ холодний класичний Холодний борщ з буряків Холодний борщ з вареним буряком Холодник з буряка на кефірі Холодник на воді Холодник по-білоруськи