З настанням літньої пори ми все частіше відмовляємося від гарячих супів, адже так хочеться чогось холодного і свіжого. У таки ситуаціях справжнім порятунком може стати холодник на кефірі і воді. Хочете приготувати традиційне блюдо білоруської кухні? Тоді рецепт, представлений вашій увазі, буде дуже до речі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 3 шт.
  • Огірки – 4 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Кефір – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка – 1 пучок
  • Вода – 400 мл

Процес приготування:

Для того щоб приготувати холодник на кефірі і воді, моєму буряк.

Потім буряк необхідно загорнути у фольгу і відправити запікатися в духовку на півтори години.

Запечену буряк охолодити, після цього очищаємо від шкірки і натираємо на середній тертці. Огірок миємо й натираємо на тертці таким же чином.

Наступний крок – дрібно шаткуємо промиту зелень.

Присмачую подрібнену зелень сіллю.

Подрібнений буряк, огірки, зелень кладемо в каструлю, заливаємо кефіром і водою. Все ретельно перемішуємо. Потім залишаємо наш суп у холодильнику на 2-3 години. Перед подачею додати в холодник половинку вареного яйця.

Борщ Борщ з яйцем Борщ холодний класичний Холодний борщ з буряків Холодний борщ з вареним буряком Холодник з буряка на кефірі Холодник на воді Холодник по-білоруськи