Холодник – одне з найпоширеніших страв національної кухні відразу кількох східноєвропейських країн. А все тому, що його легко готувати, воно просто незамінне спекотної пори і це шалено смачно. Є безліч варіантів його приготування, пропонуємо класичний буряковий холодник.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Вода – 2 л
  • Буряк – 300 гр.
  • Огірки – 300 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування холодника бурякового смачний! Відправляємо варитися буряк, а також курячі яйця. Поки вони варяться, промиваємо зелену цибулю та нарізаємо його кружечками.

Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо невеликими кубиками.

Огірки промиваємо та нарізаємо довгастої соломкою.

Варені яйця очищаємо від шкаралупи і дрібно кришимо.

Буряк потрібно порізати також, як огірок, чи можна натерти на крупну тертку.

Тепер відправляємо всі інгредієнти в каструлю.

Заливаємо водою, засипаємо сіль і розмішуємо. Залишилася настояти суп у холодильнику приблизно 2 години.

Після цього додаємо зелень і сметану по своєму смаку і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Борщ класичний Борщ холодний класичний Холодний борщ Холодний борщ з буряків Холодний борщ з вареним буряком Холодник класичний Холодник на воді