Холодники на кефірі готуються зазвичай з буряком маринованої або відварний. Це блюдо призначене в основному для літнього столу, але приготувати його можна в будь-який час року. Готують цей холодний суп не нежирному кефірі і обов’язково зі свіжим цибулею і огірком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк маринована – 500 гр.
  • Кефір – 1 л
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Яблучний сік – 1 склянка
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати холодник на кефірі, заздалегідь зваріть на гарнір до холоднику картоплю. Також відваріть і остудіть яйця. Зелену цибулю помийте, дрібно наріжте і трохи розімніть з сіллю прямо на обробній дошці.

Помийте свіжі огірки і наріжте на невеликі шматочки довільної форми.

Нарізані цибулю і огірки перекладіть в каструлю для приготування супу, посоліть і перемішайте.

Маринований буряк подрібніть на крупну тертку. Якщо готуєте з відвареного буряка, то її подкислите лимонним соком або лимонною кислотою, адже в холоднике повинна бути невелика кислинка. Буряк перекладіть в каструлю.

Залийте суміш овочів охолодженим кефіром і перемішайте.

Додайте до холоднику стакан яблучного соку. Він додасть страві особливий солодкий смак.

Посипте холодник дрібно нарізаним зеленим кропом.

Відварені яйця почистіть, наріжте на шматочки і покладіть або в загальну каструлю, або в кожну тарілку, як вам подобається.

Каструлю з холодником поставте на 1 годину в холодильник і потім подавайте до столу, розлив його в порційні тарілки. Подайте до холоднику з кефіром відварну або смажену картоплю.

Приємного апетиту!

Борщ з яйцем Борщ холодний класичний Борщ холодный Холодний борщ Холодний борщ з буряків Холодник з буряка на кефірі Холодник класичний