Чебуреки – смачна і апетитна закуска, яку можна подати на обід або ж взяти з собою. Щоб закуска вийшла по справжньому ситним і поживним, спробуйте приготувати тісто на мінералці. Таке тісто виходить більш повітряним, хрустким і ароматним. Ласощі!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вода мінеральна – 250 мл
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати хрустке тісто для чебуреків на мінералці? Борошно просіваємо через ситечко, щоб позбавити її від великих грудочок і збагатити киснем. Так тісто вийде більш повітряним.
Тепер у глибокій мисці з’єднуємо мінеральну воду, яйце і рослинне масло. Поступово починаємо додавати борошно і, постійно помішуючи, формуємо тісто.
Коли маса будуть вже досить густий, викладаємо її на стіл і продовжуємо вимішувати тісто руками близько 10 хв. За цей час ми отримаємо еластичну густу масу.
Залишаємо тісто під плівкою на 10-15 хв, щоб воно краще просочилося і склеїлося.
Тепер тісто готове і можна приступати до начинки для чебуреків! Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків Тісто для чебуреків з м'ясом Тісто для чебуреків класичне Тісто для чебуреків на рослинному маслі