Хрусткі малосольні огірочки – улюблена страва в багатьох сім’ях. Присмачені великою кількістю спецій і ароматних трав, приготовані за лічені години вони виступають відмінним гарніром до м’ясних і рибних страв, смаженому і вареному картоплі, а також свежеприготовленному шашлику.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Кріп – 1 пучок
- Листя чорної смородини – 2 – 3 шт.
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 – 6 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати хрусткі малосольні огірки в пакет. Огірки замочуємо в холодній воді і залишаємо на 30-50 хвилин, щоб вони наситилися водою і стали більш соковитими і хрусткими. Потім воду зливаємо, огірки промиваємо і обрізаємо кінчики.
Викладаємо огірки в щільний чистий поліетиленовий пакет.
До огірків додаємо часник і кріп, листя смородини, лавровий лист, перець, сіль і цукор.
З пакету випускаємо повітря, збираємо краю і щільно зав’язуємо. Добре струшуємо пакет, щоб спеції рівномірно розподілилися по всьому огірків. Кладемо пакет з огірками в глибоку миску і залишаємо при кімнатній температурі на 7-8 годин. Найкраще маринувати огірочки вранці, щоб до обіду вони були вже готові.
Готові огірочки викладаємо на тарілку і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки в холодильнику Малосольні огірки в холодній воді Малосольні огірки з часником в пакеті Малосольні огірки з часником і кропом в пакеті Малосольні огірки за 2 години в пакеті Малосольні огірки сухого посолу у пакеті