Хрусткі мариновані вовнянки на зиму смачні і виглядають дуже апетитно! У любителів заготовляти гриби на зиму напевно є в запасі пара улюблених рецептів, за якими можна закочувати заповітні баночки і бути впевненим в результаті. Але ніколи не завадить спробувати щось новеньке, щоб урізноманітнити і сам кулінарний процес, і підсумковий результат. За способом, описаним нижче, вовнянки виходять дуже хрусткими і ароматними: вся справа в пропорції зелені, солі, цукру і оцтової есенції. Якщо такого рецепта у вашому арсеналі заготовок ще не було, безумовно, варто спробувати.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Волнушки – 1 кг
  • Сіль (для варіння) – 1 ст. л.
  • Сіль (для маринаду) – 1 ст. л.
  • Вода (для маринаду) – 1 л
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Парасольки кропу – 5 шт.
  • Листя малини – 10 шт.
  • Листя вишні – 10 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Оцтова есенція – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати хрусткі мариновані вовнянки на зиму? Для маринування вовнянки треба правильно підготувати. Для початку перебираємо їх від випадкового сміття і зачищаємо від поверхневої бруду. Далі моєму в проточній воді, щоб змити всі залишкові забруднення. Чисті гриби складаємо в об’ємну посуд і заливаємо холодною водою. Залишаємо вовнянки замачиваться на добу, щоб видалити з них природну гіркоту. Якщо в приміщенні дуже тепло, в період вимочування пару раз варто долити холодної води, щоб не допустити закисання. Вимочені вовнянки кладемо в каструлю і заливаємо свіжою водою в такій кількості, щоб злегка покрити їх. Додаємо сіль і ставимо на плиту. З моменту закипання варимо гриби протягом двадцяти хвилин при низькій температурі. Періодично знімаємо пінку. Після відварювання вовнянки відкидаємо на друшляк.

В окремій каструлі готуємо маринад. Для цього вливаємо воду в зазначеному обсязі, додаємо сіль, цукровий пісок, ретельно промиті листя малини, вишні, парасольки кропу, горошини запашного перцю і лаврове листя. Доводимо ароматну суміш до кипіння і варимо при низькій температурі двадцять хвилин. У самому кінці варіння вливаємо оцтову есенцію, перемішуємо і знімаємо з плити.

Банки і кришки попередньо моєму содовим розчином і стерилізуємо будь-яким зручним способом. У підготовлені банки на дно укладаємо трохи зелені з маринаду, поверх розміщуємо відварені вовнянки

Заливаємо гарячим маринадом гриби з зеленню в банках і відразу закручуємо кришками.

Перевертаємо закачування догори дном і вкриваємо теплою ковдрою, щоб забезпечити пасивну стерилізацію. У такому положенні даємо банкам повністю охолонути, після чого прибираємо їх на зберігання в прохолодне темне місце.

Приємного апетиту!

Вовнянки гарячим способом на зиму Вовнянки на зиму Гриби на зиму Мариновані вовнянки Мариновані гриби на зиму