Тісто відіграє велику роль у складі мантів: воно повинно бути не тільки смачним, але тонким і міцним. «Мішечок» з тіста повинен витримувати соковиту начинку: не порватися і не розвалитися при варінні. До складу даного рецепту вводимо два яйця на майже півкілограма борошна – яйця дають не тільки еластичність, але і міцність.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Як почати готувати ідеальне тісто для мантів тонке і міцне? В широку миску просіваємо борошно пшеничне.
Окремо в ємність розбиваємо яйця, додаємо до них сіль у зазначеній кількості.
Виделкою або вінчиком гарненько змішуємо всі разом до однорідності.
В яєчну масу вливаємо холодну воду і перемішуємо.
всипаємо Просіяне борошно в яєчно-водяну суміш.
Перемішуємо вінчиком або лопаткою. Коли заважати стане вже складно, переходимо на роботу руками.
Необхідно змішати борошно з рідкою сумішшю, щоб вийшло тісто, добре тримає форму і не липнущее до рук.
Викладаємо отриману масу на стіл вимішуємо її руками, щоб вона повністю увібрала в себе борошно.
Потім формуємо з тіста гладкий кулю, загорнути його у харчову плівку або покласти в пакет і залишаємо в такому вигляді при кімнатній температурі на двадцять-тридцять хвилин.
Після цього тісто розділяємо на кілька частин. Кожну частину тонко розкочуємо качалкою, нарізаємо на однакові за розміром квадрати, кладемо на них начинку і формуємо манти.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах