Тісто відіграє велику роль у складі мантів: воно повинно бути не тільки смачним, але тонким і міцним. «Мішечок» з тіста повинен витримувати соковиту начинку: не порватися і не розвалитися при варінні. До складу даного рецепту вводимо два яйця на майже півкілограма борошна – яйця дають не тільки еластичність, але і міцність.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Як почати готувати ідеальне тісто для мантів тонке і міцне? В широку миску просіваємо борошно пшеничне.

Окремо в ємність розбиваємо яйця, додаємо до них сіль у зазначеній кількості.

Виделкою або вінчиком гарненько змішуємо всі разом до однорідності.

В яєчну масу вливаємо холодну воду і перемішуємо.

всипаємо Просіяне борошно в яєчно-водяну суміш.

Перемішуємо вінчиком або лопаткою. Коли заважати стане вже складно, переходимо на роботу руками.

Необхідно змішати борошно з рідкою сумішшю, щоб вийшло тісто, добре тримає форму і не липнущее до рук.

Викладаємо отриману масу на стіл вимішуємо її руками, щоб вона повністю увібрала в себе борошно.

Потім формуємо з тіста гладкий кулю, загорнути його у харчову плівку або покласти в пакет і залишаємо в такому вигляді при кімнатній температурі на двадцять-тридцять хвилин.

Після цього тісто розділяємо на кілька частин. Кожну частину тонко розкочуємо качалкою, нарізаємо на однакові за розміром квадрати, кладемо на них начинку і формуємо манти.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах