Запікання м’яса на мангалі – це не тільки спосіб приготування смачної їжі, але і цілий культ активного відпочинку на природі. М’ясо індички для запікання краще взяти охолоджене, так як навіть одна заморозка погано позначається на смаку. Попереднє маринування індички робить його більш соковитим і м’яким. Запікати індичку потрібно на несильному спеки, так як готується воно досить швидко.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Індичка – 1.5 кг
- Часник – 5 зуб.
- Базилік свіжий – 1 пучок
- Прованські трави – 2 щіпки
- Перець чорний мелений – 2 щіпки
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати індичку на решітці на мангалі? М’ясо індички (стегно або грудинка) промийте під проточною водою і насухо витирають серветками. Помістіть його в посуд для маринування.
Гострим ножем зробіть в м’ясі кілька надрізів, біля кісточки зробивши їх більш глибокими.
В окрему миску насипте потрібну кількість чорного перцю, пряних трав і солі, яке можна змінити по своєму смаку. Ці інгредієнти перемішайте.
Промийте базилік і наріжте на невеликі шматочки. Очищені зубки часнику нашаткуйте тонкими слайсами. Якщо весна і у вас є молодий часник, його також наріжте на невеликі шматочки. Потім базилік і часник перекладіть до спецій і перемішайте.
Приготовленої пряною сумішшю заповніть розрізи в шматку індички і натріть нею всю поверхню м’яса. Потім залиште індичку для маринування на 1 годину як мінімум.
За цей час підготуйте мангал за загальними правилами. Для індички будуть потрібні тільки гарячі вугілля, дають сильний жар. Замариновану індичку покладіть на решітку мангала і запікайте протягом 40 хвилин, перевернувши м’ясо кілька разів. Готовність запеченої індички перевірте ножем у кісточки, сік повинен бути світлим.
Індичка на решітці на мангалі готова. Можете подавати до столу з будь-яким гарніром і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Шашлик із індички на мангалі