Картопляна запіканка – смачне і ситне блюдо, основу якої становить картопля, а начинка залежить від вашого смаку і фантазії. Сьогодні ми приготуємо картопляну запіканку з адигейський сиром і смачною заливкою. Приготування запіканки в мультиварці скоротить велику кількість часу, ви просто ведете всі інгредієнти в каструлю і виставляєте режим – інше вона зробить за вас і сповістить про готовність звуковим сигналом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 1 кг
  • Сир Адигейський – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Зелень – 2 ч. л.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування картопляної запіканки в мультиварці без м’яса? Картопля очищаємо, промиваємо. Половину картоплі шаткуємо тонкими кружечками, частина його укладаємо в чашу мультиварки, змащену рослинним маслом. Цибулину очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Викладаємо цибулю на картоплю.

Другу половину картоплі натираємо на дрібній тертці і кладемо в чашу мультиварки поверх лука.

Адигейський сир рубаємо невеликими кубиками й викладаємо зверху на картоплю, посипаємо спеціями. Зверху знову викладаємо залишився нарізану кружечками картоплю.

Робимо заливку для нашої запіканки: у глибокій мисці змішуємо яйце, молоко, кетчуп, майонез, сіль і спеції. Всі інгредієнти добре перемішуємо за допомогою виделки або віночка.

Заливаємо картоплю заливкою, посипаємо сушеної зеленню або улюбленими спеціями. Закриваємо кришку мультиварки, виставляємо режим «Випічка» або «Плов» і залишаємо на 55 хвилин.

Після звукового сигналу акуратно відкриваємо кришку мультиварки, накриваємо чашу плоским стравою і швидко, з допомогою прихватов, перевертаємо запіканку на блюдо. Ріжемо запіканку на порції і дегустуємо. Приємного апетиту!

Картопляна запіканка