Картопляна запіканка – смачне і ситне блюдо, основу якої становить картопля, а начинка залежить від вашого смаку і фантазії. Сьогодні ми приготуємо картопляну запіканку з адигейський сиром і смачною заливкою. Приготування запіканки в мультиварці скоротить велику кількість часу, ви просто ведете всі інгредієнти в каструлю і виставляєте режим – інше вона зробить за вас і сповістить про готовність звуковим сигналом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 1 кг
- Сир Адигейський – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Зелень – 2 ч. л.
- Майонез – 3 ст. л.
- Кетчуп – 2 ст. л.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування картопляної запіканки в мультиварці без м’яса? Картопля очищаємо, промиваємо. Половину картоплі шаткуємо тонкими кружечками, частина його укладаємо в чашу мультиварки, змащену рослинним маслом. Цибулину очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Викладаємо цибулю на картоплю.
Другу половину картоплі натираємо на дрібній тертці і кладемо в чашу мультиварки поверх лука.
Адигейський сир рубаємо невеликими кубиками й викладаємо зверху на картоплю, посипаємо спеціями. Зверху знову викладаємо залишився нарізану кружечками картоплю.
Робимо заливку для нашої запіканки: у глибокій мисці змішуємо яйце, молоко, кетчуп, майонез, сіль і спеції. Всі інгредієнти добре перемішуємо за допомогою виделки або віночка.
Заливаємо картоплю заливкою, посипаємо сушеної зеленню або улюбленими спеціями. Закриваємо кришку мультиварки, виставляємо режим «Випічка» або «Плов» і залишаємо на 55 хвилин.
Після звукового сигналу акуратно відкриваємо кришку мультиварки, накриваємо чашу плоским стравою і швидко, з допомогою прихватов, перевертаємо запіканку на блюдо. Ріжемо запіканку на порції і дегустуємо. Приємного апетиту!
Картопляна запіканка