Картопляна запіканка полюбилася багатьом ще з дитячого садка. Ідеальне поєднання інгредієнтів, які знайдуться в засіках у будь-якої господині, – одне з головних достоїнств цієї страви.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 5 – 7 шт.
  • Куряче філе – 500 гр.
  • Сир Пармезан – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – 1 щіпка
  • Майонез – 70 гр.
  • Приправа для курки – 1 щіпка
  • Часник – 4 зуб.
  • Сметана – 300 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування картопляної запіканки? В першу чергу необхідно відправити маринуватися куряче філе. Для цього його потрібно вимити і обсушити, а потім нарізати невеликими шматочками і відправляємо в поліетиленовий пакет. До шматочків курячого філе додаємо майонез, сіль, приправу для курки, а також зубчик часнику, який необхідно нарізати маленькими шматочками. Тепер слід закрити пакет і гарненько його струсити. Маринуватися куряче філе повинно 20 хвилин.

Тепер займемося картоплею. Його необхідно помити, очистити, знову вимити й нарізати скибочками невеликої товщини.

Очищаємо цибулю від лушпиння, миємо й нарізаємо тонкими скибочками

В глибокій мисці змішуємо сметану, сіль, перець. Все ретельно перемішуємо до утворення однорідної консистенції.

Натираємо на дрібній тертці сир.

На форму, попередньо змащену рослинним маслом, викладаємо шар цибулі, далі – шар картоплі.


Верхній шар необхідно змастити сметанним соусом. Наступний шар -куряче філе, потім знову шар картоплі і шар цибулі. Кожен шар необхідно змастити сметанним соусом. Зверху посипаємо запіканку сиром.

Відправляємо запіканку в розігрітий духову шафу приблизно на сорок п’ять. Страва має запікатися при температурі 200 градусів.

Картопляна запіканка Картопляна запіканка з куркою, сметаною і сиром в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і сметаною в духовці