Картопля – популярний гарнір, відповідний до багатьох страв. З нього можна приготувати ніжну запіканку з сиром, що послужить ситним доповненням до гарячого. А також картопляна запіканка може виступити в якості самостійного блюда. Красива подача підійде для святкового столу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:


Як почати готувати картопляну запіканку з сиром? Чистимо картоплю й нарізаємо його тонкими круглими скибочками. Оптимальна товщина кілець повинна бути не більше 5 міліметрів.

Готуємо заливку, яка буде просочувати запіканку. Яйце змішуємо його з майонезом. При бажанні додаємо сіль і перець.

Збиваємо суміш 1-2 хвилини до отримання однорідного соусу.


Пропускаємо через дрібну тертку сир і додаємо в соус. Ретельно перемішуємо ложкою.

Форми для випікання змащуємо рослинним маслом. Не забуваємо обмазати стінки, щоб запіканка не прилипла. Рівномірно викладаємо половину нарізаної картоплі. За смаком посипаємо сіллю і спеціями.

Картопляний шар щільно заливаємо половиною сирного соусу.

Знову викладаємо шар з картоплі. Посипаємо спеціями.

Виливаємо решту соусу. Намагаємося залити весь картопляний шар.

Випікаємо блюдо 40 хвилин. Духова шафа повинен бути розігрітою до 180 градусів.

Готову запіканку можна подавати до столу у формі для випікання. Вона повинна злегка охолонути, щоб зручно було ділити на порції. Прикрашаємо запіканку свіжою зеленню. Готово!

Запіканка з картопляного пюре в духовці Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці