Швидка запіканка з картоплі під сирною скоринкою готується на сковороді під кришкою. Смачна і ароматна, вона чудово підійде як гарнір до м’ясного страви, так і як самостійну страву, варто лише доповнити її зеленню і улюбленим соусом.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Картопля – 5 – 6 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 80 гр.
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст. л.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цибуля зелена – 1 – 2 пера

Процес приготування:

Щоб приготувати картопляну запіканку на сковороді, картопля промиваємо під проточною водою, з допомогою губки видаляємо пісок. Кладемо картоплю в каструлю, заливаємо водою так, щоб весь картопля був занурений у воду і відварюємо його в мундирі до готовності. Готову картоплю виймаємо з каструлі, даємо охолонути. Після цього чистимо його і натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо за допомогою блендера.

В глибокій мисці змішуємо яйця, борошно, сіль і збиваємо.

Змішуємо картопляну і яєчну маси і перемішуємо до однорідної консистенції.

ставимо Сковороду на середній вогонь, змащуємо маслом і викладаємо масу на сковороду. Трохи розрівнюємо зверху за допомогою ложки.

Сир натираємо на дрібній тертці, зелений лук промиваємо і дрібно шаткуємо. Посипаємо нашу запіканку сиром і цибулею. Закриваємо кришку і залишаємо готуватися на середньому вогні 12-15 хвилин.

По готовності подаємо запіканку на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Картопляна запіканка