Особливо яскравою і солодкої каша Дружба виходить, якщо приготувати її на молоці з додаванням гарбуза. Оригінальний рецепт ідеально підходить для домашнього сніданку і обов’язково сподобається дітям.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Пшоно – 150 гр.
- Рис білий – 150 гр.
- Гарбуз – 200 гр.
- Курага – за смаком
- Молоко коров’яче – 3,5 склянки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати кашу Дружба на молоці з гарбузом. Підготуємо необхідні продукти за списком. Гарбуз можна використовувати як заморожені, так і свіжу. Її спершу потрібно дрібно порізати. Якщо використовуємо курагу, то її заздалегідь отмачиваем в холодній воді.
Шматочки гарбуза змішати в каструлі з курагою. Заливаємо інгредієнти однією склянкою молока і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і проварюємо близько 10 хвилин.
Окремо промиваємо рис і пшоно. Потім з’єднуємо підготовлені крупи в каструлі і заливаємо їх молоком, що залишилося.
крупи додаємо сіль і цукор. Варимо на тихому вогні 15-20 хвилин до готовності.
Змішуємо курагу з молоком і кашу. Тримаємо страву на плиті 5-10 хвилин, закривши кришкою.
Готову кашу Дружба з гарбузом розкладаємо по тарілках, доповнюємо шматочками вершкового масла і подаємо до столу.
Каша Дружба з гарбузом Каша Дружба з рису та пшона Каша Дружба на молоко в каструлі Каша Дружба на молоко на плиті Каші Пшоно-рисова каша на молоці