Каші з різних круп можна смачно приготувати з гарбузом і на молоці. А якщо запекти страву в духовці, то готовий продукт порадує ще більш яскравим зовнішнім виглядом і ароматом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Пшоно – 120 гр.
  • Рис білий – 120 гр.
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 2 склянки
  • Вода – 1 ст.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Масло вершкове – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування каші Дружба з гарбузом на молоці в духовці. Відрізаємо шматочок гарбуза, очищаємо його від шкірки і дрібно нарізаємо.

Шматочки гарбуза кладемо в каструлю і заливаємо склянкою води. Ставимо на плиту, кип’ятимо вміст і після проварюємо 5-10 хвилин.

В цей час рисову крупу і пшоно промиваємо під холодною водою, при необхідності, перебираємо.

В жароміцний посуд викладаємо гарбуз, підготовлені крупи, цукор і заливаємо це все гарячим молоком. Випікаємо блюдо 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Після випікання витягаємо страву з духовки, даємо йому трохи охолонути і розмішуємо з вершковим маслом. Готово, кашу з гарбузом можна розкладати по тарілках і подавати до столу.

Каша Дружба Каша Дружба з рису та пшона Каша Дружба на воді Каша Дружба на молоко в каструлі Каша Дружба на молоці Пшоно-рисова каша з гарбузом Пшоно-рисова каша на молоці