Горох – смачний і корисний продукт, популярний у багатьох країнах. Його люблять за високий вміст білка та помірну калорійність. А ви знали, що горохову кашу можна приготувати про запас? У цьому вам допоможе домашній автоклав.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Горох – 1 склянка
- Вода – 1 л
- М’ясо – 250 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Кетчуп – 6 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
Процес приготування:
Як почати готувати горохову кашу з м’ясом в автоклаві? Підготуйте банки для каші. Їх треба помити.
М’ясо наріжте кубиками і покладіть в банки.
Потім додайте лавровий лист, перець і кетчуп.
Моркву і цибулю очистіть, помийте і наріжте кубиками, розкладіть по банках.
Покладіть в банки сухий горох і посоліть за смаком, залийте водою.
Кришки прокип’ятіть і закатайте ними банки.
Поставте банки в автоклав і залийте воду по плечі ємності автоклава. Банки повинні зануритися у воду.
Поставте банки в автоклав на 40 хвилин, виставивши температуру 120 градусів. Після чого вимкніть пристрій і дайте йому повністю охолонути. Потім спустіть тиск, відкрутіть клапан і вийміть консерви.
Приємного апетиту!
Горохова каша Горохова каша з цибулею Горохова каша на воді Каші