Горох – смачний і корисний продукт, популярний у багатьох країнах. Його люблять за високий вміст білка та помірну калорійність. А ви знали, що горохову кашу можна приготувати про запас? У цьому вам допоможе домашній автоклав.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Горох – 1 склянка
  • Вода – 1 л
  • М’ясо – 250 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кетчуп – 6 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка

Процес приготування:

Як почати готувати горохову кашу з м’ясом в автоклаві? Підготуйте банки для каші. Їх треба помити.

М’ясо наріжте кубиками і покладіть в банки.

Потім додайте лавровий лист, перець і кетчуп.

Моркву і цибулю очистіть, помийте і наріжте кубиками, розкладіть по банках.

Покладіть в банки сухий горох і посоліть за смаком, залийте водою.

Кришки прокип’ятіть і закатайте ними банки.

Поставте банки в автоклав і залийте воду по плечі ємності автоклава. Банки повинні зануритися у воду.

Поставте банки в автоклав на 40 хвилин, виставивши температуру 120 градусів. Після чого вимкніть пристрій і дайте йому повністю охолонути. Потім спустіть тиск, відкрутіть клапан і вийміть консерви.

Приємного апетиту!

Горохова каша Горохова каша з цибулею Горохова каша на воді Каші