З превеликим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом неймовірно смачною горохової каші на склянку гороху і зазначенням кількості води. Гарнір виходить ароматним і насиченим красивим кольором. Горохову кашу можна подавати як самостійне блюдо або доповнити м’ясними виробами.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горох – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 2 склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 0.33 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати горохову кашу на склянку гороху, скільки води. Відміряйте необхідну кількість сухого колотого гороху. Я використовувала зелений. Але це не принципово.

Моркву гарненько вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою.

Очищену моркву натріть на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в прохолодній воді і наріжте кубиками.

На дно мультиварки викладіть підготовлені овочі.

На панелі приладу встановіть програму «Смаження», час приготування – 10 хвилин. Періодично помішуючи силіконової лопаткою, обсмажте овочі до м’якості.

Підготовлений горох викладіть в дрібне сито і ретельно промийте під холодною проточною водою кілька разів.

Залиште на деякий час, щоб зайва вода скла.

Промитий горох викладіть в чашу мультиварки до обсмаженою овочам.

Налийте необхідну кількість питної води кімнатної температури.

Закрийте кришку мультиварки. На панелі приладу встановіть програму «Гасіння», час приготування – 50 хвилин.

Після закінчення часу відкрийте кришку мультиварки, додайте сіль

Горохову кашу розімніть в пюре товкачем або блендером до однорідної консистенції. Закрийте кришку приладу. Встановіть режим «Підігрів» і залиште кашу ще на 10 хвилин.

Яскраву ароматну горохову кашу розкладіть по порційних тарілках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Горохова каша в каструлі Горохова каша з цибулею Горохова каша на воді Каші