Настійно рекомендую скористатися цікавим і дуже смачним рецептом і приготувати апетитну і корисну пшеничну кашу на воді з гарбузом. Така каша – чудовий варіант повноцінного прийому їжі для тих, хто любить солодке. Приготуйте, і ви будете в захваті!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гарбуз – 200 гр.
- Вода – 450 мл
- Пшенична крупа – 120 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 40 гр.
- Ягоди для прикраси
- Горіхи для прикраси
Процес приготування:
Готувати пшеничну кашу на воді з гарбузом просто! Першим ділом ретельно вимийте гарбуз, очистіть його від шкірки і наріжте невеликим кубиком. Викладіть в каструлю з товстим дном.
Влийте необхідну кількість питної води кімнатної температури. Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 10 хвилин.
Тим часом відміряйте вказане в рецепті кількість пшеничної крупи. Я завжди використовую для цих цілей кухонні ваги. Зважену пшеничну крупу ретельно промийте в проточній воді кілька разів до прозорої води.
Викладіть підготовлену пшеничну крупу. Знову доведіть до кипіння, додайте сіль та цукровий пісок. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть пшеничну кашу 20 хвилин.
У готову кашу додайте необхідну кількість вершкового масла. Ретельно перемішайте.
Гарячу ароматну пшеничну кашу, приготовану на воді з гарбузом, розкладіть по порційних тарілках, прикрасьте ягодами і горішками за бажанням і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Каші Пшенична каша Пшенична каша в каструлі Пшенична каша з гарбузом Пшенична каша на гарнір