Настійно рекомендую скористатися цікавим і дуже смачним рецептом і приготувати апетитну і корисну пшеничну кашу на воді з гарбузом. Така каша – чудовий варіант повноцінного прийому їжі для тих, хто любить солодке. Приготуйте, і ви будете в захваті!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гарбуз – 200 гр.
  • Вода – 450 мл
  • Пшенична крупа – 120 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Ягоди для прикраси
  • Горіхи для прикраси

Процес приготування:

Готувати пшеничну кашу на воді з гарбузом просто! Першим ділом ретельно вимийте гарбуз, очистіть його від шкірки і наріжте невеликим кубиком. Викладіть в каструлю з товстим дном.

Влийте необхідну кількість питної води кімнатної температури. Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 10 хвилин.

Тим часом відміряйте вказане в рецепті кількість пшеничної крупи. Я завжди використовую для цих цілей кухонні ваги. Зважену пшеничну крупу ретельно промийте в проточній воді кілька разів до прозорої води.

Викладіть підготовлену пшеничну крупу. Знову доведіть до кипіння, додайте сіль та цукровий пісок. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть пшеничну кашу 20 хвилин.

У готову кашу додайте необхідну кількість вершкового масла. Ретельно перемішайте.

Гарячу ароматну пшеничну кашу, приготовану на воді з гарбузом, розкладіть по порційних тарілках, прикрасьте ягодами і горішками за бажанням і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Каші Пшенична каша Пшенична каша в каструлі Пшенична каша з гарбузом Пшенична каша на гарнір