Ароматна і неймовірно смачна заготівля на зиму. Кетчуп, приготований з часником і перцем, виходить дуже апетитним! Просто пальчики оближеш! Не полінуйтеся заготовити побільше таких баночок!
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 3 – 4 шт.
- Часник – 5 – 6 зуб.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 60 мл
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування кетчупу з помідорів з болгарським перцем і часником на зиму. Всі овочі промиваємо. Помідори позбавляємо від черешків, розрізаємо на кілька часточок і прокручуємо через м’ясорубку.
Тепер чистимо перець, видаляємо насіння і також прокручуємо його на м’ясорубці.
Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес.
Змішуємо всі інгредієнти в каструлю і доводимо до кипіння. Після цього засипаємо цукровий пісок, сіль і перець. Продовжуємо варити ще 30 хв. Маса повинна трохи увариться.
Знімаємо каструлю з вогню і протираємо масу через ситечко або друшляк. Знову перелити її в каструлю і продовжуємо варити ще 40-50 хв., поки кетчуп не стане досить густим.
Розкладаємо готовий кетчуп в стерилізовані банки і закочує їх кришкою.
Приємного апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів пальчики оближеш