Сливи відмінно вписуються не тільки в варення, також їх можна поєднувати з томатами і отримати прекрасної якості домашній кетчуп. Густота його залежить від соковитості плодів і часу уварювання.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Слива синя – 1 кг
  • Паприка – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кетчупу з помідорів і злив? Вибрати для кетчупу самі зрілі помідори, можна навіть з тріщинами, однак без ознак гнилі.

Томати помити, порізати на великі часточки. Підготувати для варіння продукту широкий посуд з товстим дном.

сині сливи Помити, порізати навпіл і видалити кісточки. Додати сливи до томатів.

Уварювати томати зі сливами півгодини на середньому вогні. Обов’язково при цьому ємність накрити кришкою.

Через 30 хв. викласти овочі в сито, протерти ложкою, щоб видалити шкірку і томатні насіння.

Протерте пюре вилити назад в каструлю, поставити на плиту.

Всипати сіль з цукром. Додати за смаком солодку червону паприку, а також трохи червоного пекучого перцю, щоб додати гостроти.

Перемішати, довести до кипіння на слабкому вогні. Варити кетчуп 15 хв. При цьому кришка повинна бути відкрита, щоб випаровується зайва волога.

Банки помити з содою, обполоснути і обдати окропом, потім просушити в духовці. Киплячий кетчуп залити в банки, закрити прокип’яченими кришками. Покласти в широку каструлю бавовняну рушник, на нього встановити банки з кетчупом. Влити гарячу воду. Після закипання стерилізувати 15 хв., якщо банку півлітрова, і 20 хв., якщо вона літрова. Щільно закупорити банки і перевернути догори дном під ковдрою.

Після повного охолодження унести на зберігання в прохолодне темне приміщення.

Приємного апетиту!

Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп зі слив