Харчо з рисом і картоплею – класичний варіант апетитного грузинської страви. Спеції і прянощі додадуть особливий аромат, а свинина і овочі роблю суп приголомшливо ситним і поживним. Справжня смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 400 гр.
- Вода – 2 л
- Рис білий – 100 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Томатна паста – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати класичне харчо з рисом і картоплею легко! Промиваємо свинину і розрізаємо її невеликими кубиками.
Ставимо воду на плиту, доводимо її до кипіння і закидаємо свинину. Варимо її 50 хв.
Цибулю чистимо від лушпиння, нарізаємо його квадратиками невеликого розміру.
Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.
Обсмажуємо моркву і цибулю на рослинній олії, поки овочі не стануть м’якими і не зарум’яняться.
Часник нарізаємо невеликими шматочками.
Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками
Рис промиваємо водою і відкидаємо на друшляк, щоб вона повністю скла.
Додаємо рис і картоплю в каструлю і варимо близько 10 хв.
Потім відправляємо варитися інші продукти: цибуля з морквою. часник, томатну пасту, сіль і спеції. Розмішуємо і варимо ще 5 хв
Приємного апетиту!
Харчо з картоплею Харчо з рисом Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з томатною пастою