Харчо з рисом і картоплею – класичний варіант апетитного грузинської страви. Спеції і прянощі додадуть особливий аромат, а свинина і овочі роблю суп приголомшливо ситним і поживним. Справжня смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 400 гр.
  • Вода – 2 л
  • Рис білий – 100 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Томатна паста – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати класичне харчо з рисом і картоплею легко! Промиваємо свинину і розрізаємо її невеликими кубиками.

Ставимо воду на плиту, доводимо її до кипіння і закидаємо свинину. Варимо її 50 хв.

Цибулю чистимо від лушпиння, нарізаємо його квадратиками невеликого розміру.

Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.

Обсмажуємо моркву і цибулю на рослинній олії, поки овочі не стануть м’якими і не зарум’яняться.

Часник нарізаємо невеликими шматочками.

Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками

Рис промиваємо водою і відкидаємо на друшляк, щоб вона повністю скла.

Додаємо рис і картоплю в каструлю і варимо близько 10 хв.

Потім відправляємо варитися інші продукти: цибуля з морквою. часник, томатну пасту, сіль і спеції. Розмішуємо і варимо ще 5 хв

Приємного апетиту!

Харчо з картоплею Харчо з рисом Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з томатною пастою