Всі люблять домашні супи, вони виходять дуже наваристими і смачними. Класичний суп харчо роблять гострим, будинки на свій розсуд можна відкоригувати смак страви. Одне залишається незмінним – це яловичий бульйон.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 450 – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 400 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 – 2 шт.
  • Перець чилі – 0.33 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 4-5 зуб.
  • Рис білий – 0.66 ст.
  • Волоський горіх – 0,5 склянки
  • Томатний соус – 3 ст. л.
  • Масло пісне – 30 мл
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати суп харчо з яловичини в домашніх умовах просто! Яловичину вимити, перекладіть в каструлю і залийте водою. Поставте м’ясо варитися на середньому вогні. Коли бульйон закипить, додайте перець горошком і лавровий лист.

Через 10 хвилин після кипіння, додайте рис і подрібнені волоські горіхи. Продовжуйте варити 10-15 хвилин.

Помідори обшпарте окропом, зніміть з них шкірку і подрібніть в блендері. Часник, морква, болгарський і гіркий перець пропустіть через м’ясорубку. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. На розігріту сковороду влийте олію і викладіть цибулю, томатну масу і перетерті овочі. Тушкуйте овочеву суміш на повільному вогні 10 хвилин.

Потім перекладіть овочеву заправку в каструлю, продовжуйте варити харчо 15 хвилин. Посоліть за смаком.

Потім зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися супу харчо 15 хвилин. Перед подачею додайте свіжу зелень.

Приємного апетиту!

Суп харчо класичний Харчо з волоськими горіхами Харчо з рисом Харчо з часником Харчо з яловичини Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами