Ніжні і ситні коржі з адигейського сиру будуть прекрасним перекусом. Сир надає їм чудовий вершковий смак. За бажанням можна додати в тісто свіжу зелень і спеції.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 – 250 гр.
  • Сир Адигейський – 100 гр.
  • Паприка мелена – на смак
  • Часник сушений – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Кефір – 200 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати коржі з адигейський сиром на сковороді легко! У миску налийте кефір кімнатної температури. Всипте сіль, цукор і соду, перемішайте і залиште на пару хвилин.

Потім всипте просіяне борошно, замісіть тісто і залиште його при кімнатній температурі 10-15 хвилин.

Адигейський сир натріть на крупній тертці. Додайте паприку і сушений часник, перемішайте.

Тісто розділіть на кілька частин. Кожен шматок тіста притисніть долонькою, щоб вийшли коржі. Покладіть в центр начинку з адигейського сиру.

Стягніть краї тіста до центру і закріпіть їх так, щоб сирна начинка залишилася всередині.

Отримані кульки розкачайте з допомогою качалки в коржі товщиною 0,5-0,7 см.

Коржі обсмажте на повільному вогні на добре розігрітій сковорідці під кришкою. На кожну сторону у вас піде по 3-4 хвилини.

Гарячі коржі змастіть вершковим маслом і подавайте на стіл.

Приємного аппетита!

Лепешки