Ніжні і ситні коржі з адигейського сиру будуть прекрасним перекусом. Сир надає їм чудовий вершковий смак. За бажанням можна додати в тісто свіжу зелень і спеції.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 200 – 250 гр.
- Сир Адигейський – 100 гр.
- Паприка мелена – на смак
- Часник сушений – за смаком
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Кефір – 200 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати коржі з адигейський сиром на сковороді легко! У миску налийте кефір кімнатної температури. Всипте сіль, цукор і соду, перемішайте і залиште на пару хвилин.
Потім всипте просіяне борошно, замісіть тісто і залиште його при кімнатній температурі 10-15 хвилин.
Адигейський сир натріть на крупній тертці. Додайте паприку і сушений часник, перемішайте.
Тісто розділіть на кілька частин. Кожен шматок тіста притисніть долонькою, щоб вийшли коржі. Покладіть в центр начинку з адигейського сиру.
Стягніть краї тіста до центру і закріпіть їх так, щоб сирна начинка залишилася всередині.
Отримані кульки розкачайте з допомогою качалки в коржі товщиною 0,5-0,7 см.
Коржі обсмажте на повільному вогні на добре розігрітій сковорідці під кришкою. На кожну сторону у вас піде по 3-4 хвилини.
Гарячі коржі змастіть вершковим маслом і подавайте на стіл.
Приємного аппетита!
Лепешки