Швидкий рецепт сирних коржів, який просто ідеальний для сніданку. Буквально за десять-п’ятнадцять хвилин можна приготувати смачну соковиту випічку з рум’яною скоринкою і апетитним ароматом. Такі коржі на ура підійдуть до чашки кави або чаю. Зазначеної кількості інгредієнтів вистачить на чотири порції. Після охолодження коржі вже не такі смачні, так як стають більш щільними і сухими. Але їх можна розігріти в мікрохвильовій печі – вершкова соковитість сиру повертається.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 – 4 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 200 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Зелень – 0.5 пучків
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати швидкі сирні коржики на молоці на швидку руку просто! Тісто можна замішувати традиційно вручну, але куди швидше і зручніше робити це в чаші комбайна або блендера. Розбиваємо в миску яйця, відразу додаємо сіль, чорний мелений перець за смаком і цукровий пісок у зазначеній кількості. Вливаємо тепле молоко і всипаємо просіяне борошно. Включаємо прилад і змішуємо всі разом до отримання повністю однорідної маси. Твердий сир натираємо на крупній тертці і висипаємо отриману стружку в чашу. Тепер миємо й обсушуємо зелень: це може бути кріп, петрушка, пір’я зеленої цибулі, розмарин, чебрець – за вашим смаком і бажанням. Підготовлену зелень подрібнюємо ножем і висипаємо в миску з тестом і сиром. Швидко збиваємо ще раз. Тісто готове, можна приступати до смаження коржів.

У сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії без запаху. Розігріваємо до гарячого стану на плиті. Температура плити при цьому – середньо-низька. За допомогою столової ложки або ополоника викладаємо сирне тісто в гаряче масло і акуратно вирівнюємо його по дну сковороди. Товщину коржів робимо за власним бажанням. Занадто тонкими їх робити не варто, так як не буде соковитості, а надто товсті не пропечуться. Оптимальна товщина – чотири–п’ять міліметрів. Якщо використовуєте сковороду великого діаметру, можна і зовсім вилити весь обсяг тесту, приготувавши таким чином одну велику корж. Закриваємо сковороду кришкою і смажимо корж приблизно шість-сім хвилин до рум’яної скоринки.

Відкриваємо кришку і широкою плоскою лопаткою акуратно перевертаємо млинець на іншу сторону. Обсмажуємо її ще з іншого боку також шість-сім хвилин, до готовності. Кришкою закривати необов’язково.

Готову корж знімаємо зі сковороди і перекладаємо на сервірувальну тарілку. Можна обсушити корж паперовим рушником – так надлишок масла піде. Якщо тісто ще залишилося, смажимо ще коржі аналогічним чином. При необхідності доливаємо більше рослинної олії в сковороду.

Подаємо коржі до столу гарячими. Розрізаємо на порції при необхідності.

Приємного аппетита!

Лепешки