Класичний крабовий салат є перевіреним стравою на святковому застіллі. Його смак пройшов перевірку часом і відпрацьовано на безлічі свят. Щоб салат мав приємний смак і довше не псувався, важливо дотримуватися один момент – всі використовувані інгредієнти повинні бути однієї температури (холодними).


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Крабові палички – 240 гр.
  • Рис білий – 0.5 склянки
  • Яйце – 4 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати крабовий салат за класичним рецептом? Півсклянки рису промиваємо під проточною водою, потім всипаємо його в каструлю і заливаємо склянкою води. Можна трохи підсолити. Варимо рис під закритою кришкою. Як тільки він закипить, необхідно зменшити вогонь і злегка відкрити кришку. Варимо до повного випаровування рідини і готовності рису. Для салату важливо, щоб рис був розсипчастим. Для цього відварений рис відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.

Курячі яйця заливаємо водою і ставимо каструлю на вогонь. Варимо до готовності близько 10 хвилин. Потім остуджуємо їх у холодній воді.

Розморожені крабові палички витягуємо з упаковки і нарізаємо дрібними шматочками.

Відварені яйця очищаємо і дрібно нарізаємо. Не використовуйте тертці, яйця в салаті повинні відчуватися.

Відкриваємо банку консервованої кукурудзи, зливаємо рідину і пересипаємо в миску для салату. Далі сюди ж відправляємо відварений рис, курячі яйця і подрібнені крабові палички. За смаком заправляємо майонезом і все перемішуємо. Тут є один секрет: чим ретельніше вымешан салат, тим він буде смачнішим.

Перекладаємо готовий крабовий салат в красивий салатник і можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Крабовий салат без кукурудзи Крабовий салат без огірка Крабовий салат з кукурудзою без огірка Крабовий салат з рисом і кукурудзою Салат з крабовими паличками і яйцем