Курячі крильця з картоплею і овочами можна віднести до простих, але ситним і повноцінним страв. Як доповнення до м’яса зазвичай використовують моркву, горошок, селера або цибулю.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Курячі крильця – 1 кг
- Картопля – 8 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Вершки – 1 ст.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати крильця з картоплею і овочами в духовці просто! Курячі крильця промийте, видаліть залишки пір’я і просушіть. Картоплю наріжте кружечками, моркву натріть на тертці, цибулю наріжте тонкими кільцями.
Деко змастіть рослинною олією. Викладіть перший шар з картоплі, посипте його сіллю і перцем за смаком. Потім покладіть моркву і цибулю, їх також посоліть і приправте за смаком.
Зверху покладіть крила, залийте заготівлю вершками. Курячі крильця посоліть і приправте за смаком.
Помістіть деко в духовку, розігріту до 190 градусів і запікайте блюдо 50-60 хвилин. Потім посипте зверху тертим сиром і поверніть в духовку на 10-15 хвилин.
Курячі крильця з картоплею і овочами виглядає дуже апетитно, подавайте його на стіл в гарячому вигляді.
Смачного!