Дуже простий рецепт смачної курячої печінки. Не доведеться довго возитися на кухні: досить швидко обсмажити печінку на сковороді, перекласти в горщик, залити вершками і відправити в духовку. Через півгодини до столу можна буде подавати соковите ситне блюдо, запропонувавши до нього будь-який гарнір за власним смаком. А всього-то й треба для цієї страви, що куряча печінка, вершки і сіль.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 400 гр.
- Вершки 20% – 150 – 200 мл
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Щоб приготувати курячу печінку у вершках в духовці, курячу печінку добре промиваємо в проточній воді, вирізаємо всі прилеглі плівки, судини і прожилки. Подальше подрібнення не потрібно, залишаємо печінка цільними шматками.
Обсушуємо печінка паперовими рушниками. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла.
Викладаємо печінку в сковороду і обсмажуємо її при високій температурі, поки вона повністю не поміняє колір. Орієнтовно на це піде сім-вісім хвилин. В кінці смаження посипаємо печінка сіллю, перемішуємо і знімаємо з плити.
Обсмажену гарячу печінка перекладаємо з сковороди в горщик або любу іншу підходящу форму для запікання. Рідина, що виділилася при обсмажуванні, залишаємо в сковороді і в форму не поміщаємо – так вершковий смак готового блюда буде більш насиченим, оскільки вершки не будуть розбавлені даної рідиною.
Заливаємо печінка вершками так, щоб вони доходили за рівнем до поверхні печінки. Можна брати вершків будь-якої жирності, але варто пам’ятати, що чим вони жирніше, тим більш насиченим і вершковим виходить підсумковий смак страви.
Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 210 градусів. Ставимо в неї форму з печінкою на середній рівень і запікаємо протягом десяти хвилин.
Готову печінку у вершках дістаємо з духовки. Подаємо до столу в гарячому вигляді, за бажанням посипавши зеленню. Додатково можна подати будь-який гарнір – картоплю, гречану крупу, рис, свіжі овочі, хліб.
Приємного апетиту!
Куряча печінка Куряча печінка в духовці