Якщо хочеться легкого гарячого вечері, але немає бажання довго клопотатися біля плити, пропонуємо приготувати курячий суп з галушками по-селянськи. Страва без кулінарних надмірностей, але, тим не менш, дуже смачне, домашнє, заспокійливу і зігріваючий. Подати такий суп рекомендуємо, посипавши свіжою зеленню і супроводивши свіжим хлібом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Бульйон з курки – 3 л
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 6 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Готувати курячий суп з галушками по-селянськи просто! Курячий бульйон кладемо в каструлю і доводимо його до кипіння. З картоплі зрізаємо шкірку, миємо й нарізаємо його на невеликі кубики. У курячий бульйон кладемо підготовлену картоплю і варимо до м’якості.
Поки картопля вариться, готуємо овочі для засмажки. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, моєму і подрібнюємо на дрібні кубики. Моркву очищаємо від поверхневої шкірки, промиваємо і тремо на крупній тертці. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла без запаху і викладаємо в нього підготовлені овочі. Обсмажуємо цибулю з морквою при середній температурі плити, періодично помішуючи, до м’якості. Готову гарячу засмажку закладаємо в суп, додаємо лавровий лист, а також сіль по смаку, перемішуємо і продовжуємо варіння.
Далі починаємо готувати галушки. У миску розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі і добре збовтуємо віночком.
Додаємо борошно. Перемішуємо.
Тісто виходить середнім по ступені густоти: не дуже густий і не рідкий, приблизно, як на оладки.
З отриманого тіста формуємо галушки: чайною ложкою набираємо невеликі порції тіста і опускаємо їх в киплячий суп. Таким чином робимо галушки з усього тесту. Варимо галушки дві-три хвилини. Готовий суп розливаємо по порційним глибоких тарілках і подаємо на стіл в гарячому вигляді, посипавши свіжою рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Галушки для супу Галушки для супу з борошна та яєць