Квас власного приготування – прекрасний засіб для втамування спраги в літню спеку. Для того, щоб приготувати такий квас в домашніх умовах, вам потрібно мінімальний набір продуктів, а також чітке дотримання покрокової інструкції, яку ми представляємо вашій увазі.
Інгредієнти: на 3 л.
- квасне Сусло – 10 ст. л.
- Сухі дріжджі – 6 гр.
- Сухий квас з солодом – 70 гр.
- Родзинки – 1 жменя
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Готувати квас із сусла і сухого квасу легко! Для початку підготуйте всі інгредієнти, які знадобляться нам у процесі приготування квасу.
Кип’ячену воду необхідно охолодити до температури 30 градусів. У тому випадку, якщо вода буде дуже гарячою, дріжджі загинуть. Охолоджену воду вливаємо у трилітрову банку.
Туди ж відправляємо родзинки, квасне сусло, дріжджі і цукор-пісок. Отриману масу необхідно ретельно перемішувати до тих пір, поки цукор і дріжджі повністю не розчиняться.
Далі банку щільно накриваємо капроновою кришкою і ставимо в тепле місце для того, щоб почався процес бродіння. Залишаємо банку в такому вигляді на добу.
Через півтори години квас повинен заграти. Ознаки бродіння можна побачити неозброєним оком: ізюм почне підніматися до верхньої частини банки, в нижній частині з’являється безліч дрібних бульбашок.
Через добу беремо шматок марлі, складаємо її декількома шарами, проціджуємо квас, розливаємо в пляшки.
Даємо напою настоятися пару годин при кімнатній температурі, після цього прибираємо квас в холодильник.
Квас з квасного сусла Квас з родзинками Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах