Для приготування такого квасу березовий сік рекомендуємо використовувати не свіжозібраний, а витриманий при кімнатній температурі два-три дні. Такий сік вже запустив в собі процес бродіння – квас вийде швидко і з вираженим освіжаючим смаком.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 3 л
- Сухий квас з солодом – 1 склянка
- Житній хліб – 200 – 250 гр.
- Мед – 2 – 3 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати квас з березового соку з хлібом і родзинками, березовий сік попередньо витримуємо при кімнатній температурі два-три дні. До моменту приготування квасу житнього хліб ріжемо на шматочки. Обсмажуємо на сухій сковороді або просушуємо в духовці до легкого рум’янцю.
Витриманий березовий сік перелити в каструлю, додаємо мед і солод, нагріваємо до температури 30 градусів. Банку моєму і висушуємо.
В банку переливаємо теплий сік.
Додаємо в банку до соку підсушений житній хліб. Ставимо банку з квасом в тепле місце на три-чотири години.
По закінченні цього часу пробуємо напій на смак. Якщо різкості ще недостатньо, то витримуємо далі. Якщо смак влаштовує, то квас можна вживати. Зберігаємо в холодильнику в закритому вигляді.
Приємного апетиту!
Квас без дріжджів Квас з березового соку з чорним хлібом Квас з чорного хліба Хлібний квас Хлібний квас без дріжджів