Для приготування такого квасу березовий сік рекомендуємо використовувати не свіжозібраний, а витриманий при кімнатній температурі два-три дні. Такий сік вже запустив в собі процес бродіння – квас вийде швидко і з вираженим освіжаючим смаком.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Сік березовий – 3 л
  • Сухий квас з солодом – 1 склянка
  • Житній хліб – 200 – 250 гр.
  • Мед – 2 – 3 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати квас з березового соку з хлібом і родзинками, березовий сік попередньо витримуємо при кімнатній температурі два-три дні. До моменту приготування квасу житнього хліб ріжемо на шматочки. Обсмажуємо на сухій сковороді або просушуємо в духовці до легкого рум’янцю.

Витриманий березовий сік перелити в каструлю, додаємо мед і солод, нагріваємо до температури 30 градусів. Банку моєму і висушуємо.

В банку переливаємо теплий сік.

Додаємо в банку до соку підсушений житній хліб. Ставимо банку з квасом в тепле місце на три-чотири години.

По закінченні цього часу пробуємо напій на смак. Якщо різкості ще недостатньо, то витримуємо далі. Якщо смак влаштовує, то квас можна вживати. Зберігаємо в холодильнику в закритому вигляді.

Приємного апетиту!

Квас без дріжджів Квас з березового соку з чорним хлібом Квас з чорного хліба Хлібний квас Хлібний квас без дріжджів