Нічого не може бути смачніше, ніж власноруч приготований домашній квас! Він смачний, корисний, служить прекрасною основою для домашньої окрошки в жарку пору року. Обов’язково спробуйте приготувати домашній квас, і більше не захочете його купувати в магазині.
Інгредієнти: на 3 л.
- Житнє обдирне борошно – 100 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Сухі дріжджі – 2 – 3 гр.
- Родзинки – 1 жменя
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Як почати готувати квас з житнього борошна з дріжджами? Для початку житнє борошно обсмажте на сухій сковороді до характерного кремового кольору. Робіть це на невеликому вогні, постійно помішуючи борошно лопаткою.
Коли борошно почне ставати золотистої, контролюйте обжарку дуже ретельно, щоб вона не стала пригорати і чорніти.
Обсмажена до готовності мука повинна бути точнісінько такого ж кольору, як на фото.
Борошно з сковорідки пересипте в невелику банку, чашку або миску і відразу ж залийте невеликою кількістю води.
Додайте до суміші цукровий пісок і перемішайте за допомогою віночка.
Якщо у вас не виходить розмішати борошно з водою до повної однорідності за допомогою віночка – збийте суміш блендером.
Перелийте суміш у трилітрову банку, додайте немитий родзинки і доберіть води банки по плічка.
Потім закиньте в банку з заготівлею крихту пресованих дріжджів. Закрийте банку кришкою і залиште бродити на добу прямо на столі.
Квас в домашніх умовах Квас з родзинками Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах