У відро шарами закладаються помідори з кропом, хроном, перцем, лавровим листом і часником. Інгредієнти заливаються маринадом з води, солі, цукру, після чого все ставиться під гніт, закривається кришкою і відправляється в льох для квашення. Виходять дуже смачні, соковиті помідори.
Інгредієнти: на 16 л.
- Помідори свіжі – 8 кг
- Парасольки кропу – 10 шт.
- Листя хрону – 10 шт.
- Перець чорний горошок – 20 шт.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 8 – 10 шт.
- Перець чилі – 1 – 2 шт.
- Часник – 2 головки
- Вода – 5 л
- Сіль – 1 склянка
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
Процес приготування:
Готувати квашені помідори у відрі як діжкові на зиму одне задоволення! Для початку готуємо відро. Ретельно вимиваємо його під проточною водою, ошпарюємо окропом і витираємо насухо.
Помідори разом з перцем, кропом і хроном також добре промиваємо і обсушуємо все на паперовому рушнику. Гострий перець нарізаємо невеликими шматочками.
На дно відра спочатку викладаємо листя хрону, кріп, перець горошком, лавровий лист, часник і гострий перець. Зверху викладаємо помідори, далі – черговий шар листя зі спеціями. Продовжуємо чергувати шари, поки не закінчаться інгредієнти. Останнім повинні бути листя хрону.
В окремій ємності нагріваємо воду, додаємо туди сіль, цукровий пісок і варимо, поки вони повністю не розчиняться. Заливаємо отриманим розсолом помідори по спеціями.
зверху Встановлюємо дерев’яну дощечку, яку накриваємо марлею або інший бавовняною тканиною. Закриваємо відро кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на місяць. Далі зберігаємо в погребі. На марлі, буде збиратися вся цвіль, тому час від часу міняємо її.
Подаємо смачні квашені помідори до столу охолодженими в якості закуски до основної страви. Приємного апетиту!
Бочкові помідори Квашені помідори Консервовані помідори Помідори з хроном на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори з часником на зиму