Сьогодні будемо готувати кыстыбый на сметані! Кыстыбый – це традиційні татарські і башкирські коржі, оформлені у вигляді півмісяця і начинені, як правило, картопляним пюре. Готувати їх зовсім нескладно, а необхідні інгредієнти знайдуться на будь-якій кухні. Кыстыбый можна подати на сніданок, вечерю або ситного перекусу. Також ці коржі відмінно підходять як додаток до різних супів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Картопля – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Молоко коров’яче – 150 гр.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Рецепт кыстыбая на сметані смачний! Щоб приготувати тісто, в мисці збовтуємо до однорідності яйця, сметану і сіль.
Потім частинами підсипаємо попередньо просіяного через дрібне сито борошно.
Замішуємо пружне еластичне тісто. Місимо його, поки воно не перестане липнути до рук і поверхонь.
Скачуємо з тіста кулю і накриваємо його рушником. Залишаємо на п’ятнадцять-двадцять хвилин на столі, щоб набухла клейковина.
Картоплю очищаємо від шкірки і відварюємо в підсоленій воді до повної готовності. Щоб скоротити час варіння, можна бульби розрізати на невеликі частини. Потім зливаємо відвар, а картоплю розминаємо в пюре.
Молоко нагріваємо до гарячого стану і вливаємо в пюре.
Також кладемо вершкове масло і сіль за смаком. Перемішуємо до поной однорідності.
Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно рубаємо ножем. Обсмажуємо його в невеликій кількості рослинної олії до легкого золотистого кольору. Додаємо у готове пюре обсмажену цибулю і ретельно перемішуємо. Начинка готова.
після розстойки Тісто ділимо 10-12 рівних частин. З допомогою качалки кожну частину тіста розкачуємо в тонкий коло. При необхідності підсипаємо більше борошна, щоб тісто не прилипало під час роботи.
Для того, щоб готові кыстыбый виглядали рівними і красивими, поверх розкатаної коржі кладемо тарілку потрібного діаметра догори дном. Виступаючі нерівні краї тіста ножем обрізаємо – вийшов ідеальний коло.
На розігрітій сухій сковороді обсмажуємо підготовлені коржі з тіста з обох сторін. Смажимо при середньо-високій температурі плити по півтори-дві хвилини з кожного боку. Стежимо, щоб тісто не пригоріло.
кожен коржик після обсмажування змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Після цього на одну половину змащеній боку коржі викладаємо картопляну начинку.
Другий половиною її прикриваємо – вийшов начинений кысытбый у формі півмісяця.
Змащуємо другу поверхню вершковим маслом і відразу подаємо до столу.
Приємного аппетита!
Кыстыбый