Рум’яні прісні коржі відмінно поєднуються з пшоняною кашею. У пшонку обов’язково кладемо вершкове масло – це забезпечить не тільки ніжний вершковий смак, але і зробить кыстыбый набагато ситніше. Таке блюдо добре підходить на сніданок до чаю або кави замість звичних млинців. Після нього довго не захочеться їсти.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – за смаком
  • Пшоно – 1 склянка
  • Молоко коров’яче – 1,5 склянки
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кыстыбая з пшоняною кашею? Всипаємо в миску вказану кількість пшеничного борошна, попередньо просіяти її. Робимо в борошні поглиблення і покласти в нього яйце, вливаємо теплу воду і додаємо сіль. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. Вимішуємо масу, поки вона не перестане липнути до поверхонь. Залишаємо тісто на півгодини при кімнатній температурі, накривши його рушником, щоб поверхня не підсихали.

Після расстойки розкачуємо тісто в тонкий пласт і вирізаємо з нього кола з допомогою перевернутої тарілки. Також можна просто поділити тісто на невеликі частини і розкачати кожну в тонкий коло потрібного діаметру.

На сухій гарячій сковороді без олії обсмажуємо заготовки з тіста з обох сторін. Смажити потрібно по півтори-дві хвилини з кожного боку. Скоринка буде мати вигляд окремих підсмажених бульбашок. Готові коржі кладемо на плоску тарілку і тримаємо під рушником, щоб не охолоджувались і не підсихали.

Варимо пшонку. Крупу перебираємо від випадкових вмикань і промиваємо. Перекладаємо пшоно в каструлю, заливаємо трьома чвертями окропу і ставимо на плиту. Доводимо вміст каструлі до кипіння, зменшуємо температуру, і чекаємо, коли вся рідина вбереться в пшоно. Потім вливаємо молоко, додаємо сіль та цукровий пісок за смаком, перемішуємо і варимо при повільному кипінні до готовності крупи. В кінці варіння додаємо одну-дві столові ложки вершкового масла.

На половину кожної обсмажені коржі кладемо пшоняну кашу у вигляді півкола. Другою половиною прикриваємо начинку. Таким чином начиняємо всі коржі.

Поверхня кыстыбый змащуємо розтопленим вершковим маслом. Укладаємо готові коржі віялом на блюді і подаємо в гарячому вигляді.

Приємного аппетита!

Кыстыбый