Лаваш – дуже популярний продукт у господинь. І неспроста, адже він не тільки замінює хліб, але і є універсальною базою для приготування різноманітних страв. Найпростіше, що можна з них приготувати – це рулет. Досить просто загорнути відповідну начинку в формі валика і розрізати. На все про все йде не більше п’ятнадцяти хвилин. Якщо маєте в своєму розпорядженні великою кількістю часу, можна дати рулету просочитися в холодильнику – шари лаваша стануть ніжніше. В якості начинки використовуємо класику: червону солону рибу, сирний сир і свіжий огірок.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш (тонкий) – 1 шт.
  • Сир сирний – 150 гр.
  • Сьомга солона або Форель солона – 150 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Листовий салат для прикраси
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Щоб приготувати лаваш з червоної риби, кисломолочного сиру і огірка, лаваш розстилаємо на поверхні столу і розрівнюємо рукою. Якщо краю аркуша підсохли і почали тріскатися, то їх злегка змочуємо водою долонями. На лаваш наносимо вершковий сир і зворотною стороною ложки або кулінарної лопаткою розподіляємо його по всій поверхні. Намагаємося зробити рівний тонкий шар. До речі, сирний сир можна використовувати класичний, без добавок, а можна взяти і з наповнювачами – з зеленню, часником і ін. Це додасть різні відтінки смаку.

Червону рибу нарізаємо невеликими тонкими шматочками упоперек волокон. Укладаємо їх рівномірно поверх сиру.

Огірок промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з двох сторін. Якщо плід немолодий, має сенс зрізати шкірку і видалити насіння. Розрізаємо підготовлений овоч на тонкі пластинки.

Викладаємо шматочки огірка упереміж з червоною рибою.

Формуємо рулет, щільно звертаючи лаваш разом з начинкою. Можна одразу розрізати рулет на порції, але якщо є час, то краще помістити закуску в холодильник на кілька годин для просочення. Перед цим бажано загорнути рулет фольгою або харчовою плівкою, щоб продукт не ввібрав сторонні запахи.

Готовий рулет розрізаємо на невеликі шматочки. Сервірувальне блюдо викладаємо листям зеленого салату. На них кладемо шматочки рулету. Прикрашаємо поверхню свіжою зеленню петрушки.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками Рулет з лаваша з сирним сиром Рулет з лаваша з червоною рибою