Лазанья дієтична смачна і виглядає дуже апетитно! Достатньо лише злегка змінити інгредієнти в класичному варіанті. Блюдо підійде для легкої вечері і тим, хто стежить за фігурою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичий фарш – 500 гр.
  • Листи лазаньї – 1 пакет
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Йогурт – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати лазанью дієтичну? Цибулю і часник нарізаємо дуже дрібно.

Тушкуємо цибулю і часник до прозорості. Масло використовувати не потрібно.

Додаємо до цибулі і часнику фарш. Продовжуємо тушкувати.

До інгредієнтів вливаємо томатну пасту. Ретельно перемішуємо. На цьому етапі додаємо сіль і перець. Знімаємо з плити.

Помідори ріжемо дрібними кубиками і відправляємо їх тушкуватися у чисту сковороду без масла. За смаком солимо і перчимо.

Приготуємо соус. Для цього потрібно збити натуральний нежирний йогурт з яйцем і сіллю.

Коли всі інгредієнти готові, починаємо формувати лазанью. Дно форми для випікання обмазуємо невеликою кількістю томатної пасти.

На томатну пасту викладаємо перший шар з листів для лазаньї.

На аркуші рівномірно викладаємо шар з фаршу.

Посипаємо фарш невеликою кількістю тертого сиру. Для дієтичного варіанти продукт слід використовувати низької жирності.

Щільно обмазуємо блюдо соусом. Знову посипаємо сиром. Повторюємо шари.

Випікаємо блюдо 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

Даємо лазіння трохи охолонути, нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

класична Лазанья Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья болоньєзе Лазанья італійська