Лазанья дієтична смачна і виглядає дуже апетитно! Достатньо лише злегка змінити інгредієнти в класичному варіанті. Блюдо підійде для легкої вечері і тим, хто стежить за фігурою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичий фарш – 500 гр.
- Листи лазаньї – 1 пакет
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Йогурт – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 2 зуб.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати лазанью дієтичну? Цибулю і часник нарізаємо дуже дрібно.
Тушкуємо цибулю і часник до прозорості. Масло використовувати не потрібно.
Додаємо до цибулі і часнику фарш. Продовжуємо тушкувати.
До інгредієнтів вливаємо томатну пасту. Ретельно перемішуємо. На цьому етапі додаємо сіль і перець. Знімаємо з плити.
Помідори ріжемо дрібними кубиками і відправляємо їх тушкуватися у чисту сковороду без масла. За смаком солимо і перчимо.
Приготуємо соус. Для цього потрібно збити натуральний нежирний йогурт з яйцем і сіллю.
Коли всі інгредієнти готові, починаємо формувати лазанью. Дно форми для випікання обмазуємо невеликою кількістю томатної пасти.
На томатну пасту викладаємо перший шар з листів для лазаньї.
На аркуші рівномірно викладаємо шар з фаршу.
Посипаємо фарш невеликою кількістю тертого сиру. Для дієтичного варіанти продукт слід використовувати низької жирності.
Щільно обмазуємо блюдо соусом. Знову посипаємо сиром. Повторюємо шари.
Випікаємо блюдо 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
Даємо лазіння трохи охолонути, нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
класична Лазанья Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья болоньєзе Лазанья італійська