Хочете приготувати лазанью смачно і легко – наш рецепт до ваших послуг! Лазанья з курячим фаршем, грибами і помідорами під апетитною сирною скоринкою. Замість листів для лазаньї ми будемо використовувати лаваш – це зекономить наш час і дозволить приготувати лазанью великих розмірів за короткий час. Лазанья приготована за нашим рецептом стане чудовим ситною вечерею для великої компанії.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Лаваш (тонкий) – 3 шт.
- Куряче філе – 700 гр.
- Печериці свіжі – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Приправа Італійські трави – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Майонез – 6 ст. л.
- Кетчуп – 6 ст. л.
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування лазаньї з лаваша з куркою і грибами. Печериці промиваємо в проточній воді і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води. Потім нарізаємо печериці тонкими скибочками і викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо гриби на середньому вогні 2-3 хвилини.
Помідори промиваємо, викладаємо в жаростійку глибоку ємність і ошпарюємо окропом. Потім відразу ж споліскують холодною проточною водою і знімаємо шкірку. Шаткуємо помідори кубиками і відправляємо в сковороду до грибів. Обсмажуємо овочі на середньому вогні до повного випаровування рідини.
Куряче філе промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і пропускаємо через м’ясорубку. Цибулю чистимо, промиваємо і відправляємо в м’ясорубку до фаршу.
Викладаємо фарш на розігріту сковороду з рослинним маслом, додаємо сіль і спеції, перемішуємо і обсмажуємо до готовності.
Форму для випікання змащуємо невеликою кількістю рослинної олії, викладаємо один лаваш, змащуємо його сумішшю з кетчупу і майонезу.
Потім викладаємо шар грибів і розподіляємо по ширині лаваша. Наступний шар – лаваш, змащений з майонезом і кетчупом фарш з цибулею і завершальний – лаваш, змащений кетчупом з майонезом і натертий на крупній тертці сир. Останній шар трохи змащуємо кетчупам з майонезом і посипаємо сиром. Ставимо лазанью запікатися в духовку при температурі 180 градусів на 15 хвилин.
Готову лазанью виймаємо з духовки і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вона трохи охолола.
Нарізаємо лазанью на порційні шматочки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья з куркою Лазанья з куркою і грибами Лазанья з лаваша з куркою м'ясна Лазанья