Лінива ачма – швидке і смачне блюдо, навіяне грузинською кухнею. Приготуйте по простому рецептом з додаванням кефіру. Ваші рідні будуть в захваті!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лаваш – 3 шт.
- Кефір – 250 мл
- Сметана – 2 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Сир Сулугуні – 200 гр.
- Сир Адигейський – 200 гр.
- Масло вершкове – 4 ст. л.
Процес приготування:
Готувати ліниву ачму з лаваша з кефіром легко! У глибоку тарілку розбиваємо яйця, вливаємо до них кефір і сметану. Збиваємо до отримання однорідної рідкої маси. Це необхідно для просочення лаваша.
Натираємо на дівку сулугуні.
Також чинимо і з адигейський сиром.
Вибираємо глибоку форму для випікання змащуємо її маслом і устеляємо тонким лавашем.
На лаваш викладаємо два види сиру. Залишився лаваш розриваємо на невеликі шматочки.
Кожен шматочок просочуємо в суміші з яєць, кефіру та сметани. Викладаємо на сир.
Формуємо з просочених шматочків рівні шари.
Закриваємо пиріг краями першого лаваша.
Змащуємо поверхню страви вершковим маслом і посипаємо невеликою кількістю сиру. Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Готову ачму дістаємо з духовки і даємо їй постояти 10-15 хвилин. Після можна ділити на порції і подавати до столу. Приємного апетиту!
Ачма з лаваша Ачма з лаваша в духовці Ачма з лаваша з кефіром Ачма з лаваша з сиром Лінива ачма з лаваша