Лінива ачма – швидке і смачне блюдо, навіяне грузинською кухнею. Приготуйте по простому рецептом з додаванням кефіру. Ваші рідні будуть в захваті!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лаваш – 3 шт.
  • Кефір – 250 мл
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Сулугуні – 200 гр.
  • Сир Адигейський – 200 гр.
  • Масло вершкове – 4 ст. л.

Процес приготування:

Готувати ліниву ачму з лаваша з кефіром легко! У глибоку тарілку розбиваємо яйця, вливаємо до них кефір і сметану. Збиваємо до отримання однорідної рідкої маси. Це необхідно для просочення лаваша.

Натираємо на дівку сулугуні.

Також чинимо і з адигейський сиром.

Вибираємо глибоку форму для випікання змащуємо її маслом і устеляємо тонким лавашем.

На лаваш викладаємо два види сиру. Залишився лаваш розриваємо на невеликі шматочки.

Кожен шматочок просочуємо в суміші з яєць, кефіру та сметани. Викладаємо на сир.

Формуємо з просочених шматочків рівні шари.

Закриваємо пиріг краями першого лаваша.

Змащуємо поверхню страви вершковим маслом і посипаємо невеликою кількістю сиру. Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Готову ачму дістаємо з духовки і даємо їй постояти 10-15 хвилин. Після можна ділити на порції і подавати до столу. Приємного апетиту!

Ачма з лаваша Ачма з лаваша в духовці Ачма з лаваша з кефіром Ачма з лаваша з сиром Лінива ачма з лаваша