Ситна ачма з лаваша, сиру – ідеальний сніданок для великої родини. Блюдо виходить ніжним, ароматним і дуже поживним. На приготування в духовці ви витратите зовсім небагато часу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лаваш – 2 аркуша
  • Сир – 200 гр.
  • Сир (м’який) – 200 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Грецький йогурт – 2 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Зелень – 1 ч. л.
  • Часник сушений – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати ачму з лаваша з сиром і сиром в духовці легко! Два листи лаваша розрізаємо на шматки, відповідні форми, в якій шляхом піч. Вирізаємо з невеликим запасом.

В глибоку тарілку розбиваємо яйця, додаємо до них сметану, йогурт, мелений перець і часник сушений. Збиваємо.

М’який раз перетираємо на крупній тертці і змішуємо отримане з сушеною зеленню.

Обмазуємо маслом форму для випікання. Вмочуємо перший шматочок лаваша в суміші з яєць, сметани і йогурту. Потім кладемо просочений невеликий шматочок гармошкою в форму.

Викладаємо на лаваш частина сиру.

Потім знову просочуємо лаваш і кладемо його в форму. Зверху обмазуємо сиром із зеленню. Повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. На самому верху повинен бути лаваш.

Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Готова ачма з лаваша з сиром і сиром повинна трохи охолонути перед подачею. Після можна ділити на порційні шматочки. Приємного апетиту!

Ачма з лаваша в духовці Ачма з лаваша з сиром Лінива ачма з лаваша