Ліниві вареники – просте у приготуванні, але неймовірно ніжне і смачне блюдо, зберігає безліч корисних властивостей сиру. Такі вареники точно сподобаються як дітям, так і дорослим, особливо якщо подавати їх з вершковим маслом і сметаною.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Сир – 250 гр.
- Вишня – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування ледачих вареників з вишнями і сиром. Вишню промиваємо, обсушуємо і видаляємо кісточки.
Додаємо в сир яйце і перемішуємо.
Далі додаємо в сирну суміш цукор.
І поступово вводимо муку.
Замішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яким.
Скачуємо тісто в ковбаску і поділяємо його на 12 однакових шматочків.
Формуємо з тіста коржика і викладаємо на них вишневу начинку.
З’єднуємо краю, формуючи кульку.
Відварюємо вареники в киплячій підсоленій воді до спливання.
Дістаємо вареники шумівкою.
Подаємо зі сметаною і вершковим маслом, при бажанні можна додати варення. Приємного апетиту!
Вареники з замороженої вишнею Ледачі вареники з вишнею Ліниві вареники із сиру з борошном Тісто на воді для вареників з сиром