Ліниві вареники – просте у приготуванні, але неймовірно ніжне і смачне блюдо, зберігає безліч корисних властивостей сиру. Такі вареники точно сподобаються як дітям, так і дорослим, особливо якщо подавати їх з вершковим маслом і сметаною.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Сир – 250 гр.
  • Вишня – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування ледачих вареників з вишнями і сиром. Вишню промиваємо, обсушуємо і видаляємо кісточки.

Додаємо в сир яйце і перемішуємо.

Далі додаємо в сирну суміш цукор.

І поступово вводимо муку.

Замішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яким.

Скачуємо тісто в ковбаску і поділяємо його на 12 однакових шматочків.

Формуємо з тіста коржика і викладаємо на них вишневу начинку.

З’єднуємо краю, формуючи кульку.

Відварюємо вареники в киплячій підсоленій воді до спливання.

Дістаємо вареники шумівкою.

Подаємо зі сметаною і вершковим маслом, при бажанні можна додати варення. Приємного апетиту!

Вареники з замороженої вишнею Ледачі вареники з вишнею Ліниві вареники із сиру з борошном Тісто на воді для вареників з сиром