Лимонний кекс, приготований за класичним рецептом, виходить настільки ароматним і смачним, що просто неможливо встояти! Спробувавши один шматочок, хочеться ще і ще! Кекс має яскраво виражений лимонний смак, а цікаву текстуру йому додають інші інгредієнти.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Масло вершкове – 270 гр.
  • Яйце – 7 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 70 гр.
  • Розпушувач тіста – 5 гр.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Лимонний сік – 50 мл
  • Лимонна цедра – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Готувати класичний рецепт лимонного кексу легко! Змішуємо просіяне пшеничне борошно, розпушувач і крохмаль. Можна використовувати як картопляний, так і кукурудзяний крохмаль.

В окремій ємності збийте вінчиком яйця з дрібкою солі.

Лимони ретельно промийте, з допомогою дрібної терки зніміть цедру.

Розріжте лимон навпіл і відіжміть сік. Для даної кількості лимонного соку і цедри знадобиться приблизно два лимона.

Змішуємо в одній ємності лимонний сік, цедру, цукор, ванільний цукор і розм’якшене вершкове масло (залиште трохи масла для змащування форми). Всі інгредієнти збиваємо міксером до однорідного стану.

Додаємо в масляну суміш збиті яйця і сухі інгредієнти – пшеничне борошно, розпушувач і крохмаль. Всі компоненти збиваємо міксером.

Викладаємо готове тісто в змащену вершковим маслом форму. Випікаємо лимонний кекс в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин.

Лимонний кекс готовий! Остиглу випічку прикрасити цукровою пудрою і подавайте до столу.

Приємного вам чаювання!

Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекси Кекси з цедрою апельсинової, лимонної Лимонний кекс класичний