Лимонний кекс, приготований за класичним рецептом, виходить настільки ароматним і смачним, що просто неможливо встояти! Спробувавши один шматочок, хочеться ще і ще! Кекс має яскраво виражений лимонний смак, а цікаву текстуру йому додають інші інгредієнти.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Масло вершкове – 270 гр.
- Яйце – 7 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 70 гр.
- Розпушувач тіста – 5 гр.
- Ванілін – 10 гр.
- Лимонний сік – 50 мл
- Лимонна цедра – 2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Готувати класичний рецепт лимонного кексу легко! Змішуємо просіяне пшеничне борошно, розпушувач і крохмаль. Можна використовувати як картопляний, так і кукурудзяний крохмаль.
В окремій ємності збийте вінчиком яйця з дрібкою солі.
Лимони ретельно промийте, з допомогою дрібної терки зніміть цедру.
Розріжте лимон навпіл і відіжміть сік. Для даної кількості лимонного соку і цедри знадобиться приблизно два лимона.
Змішуємо в одній ємності лимонний сік, цедру, цукор, ванільний цукор і розм’якшене вершкове масло (залиште трохи масла для змащування форми). Всі інгредієнти збиваємо міксером до однорідного стану.
Додаємо в масляну суміш збиті яйця і сухі інгредієнти – пшеничне борошно, розпушувач і крохмаль. Всі компоненти збиваємо міксером.
Викладаємо готове тісто в змащену вершковим маслом форму. Випікаємо лимонний кекс в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин.
Лимонний кекс готовий! Остиглу випічку прикрасити цукровою пудрою і подавайте до столу.
Приємного вам чаювання!
Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекси Кекси з цедрою апельсинової, лимонної Лимонний кекс класичний