Сьогодні ми приготуємо шалено смачний, легкий, розсипчастий кекс з чудовим лимонним ароматом. Він володіє прекрасними смаковими якостями і сонячно-жовтим кольором, який надає йому лимонна цедра.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана 20% – 100 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лимонного кексу на сметані? Заздалегідь дістаємо з холодильника яйця, щоб вони були кімнатної температури. Чим жовтіше жовток у яєць, тим яскравіше вийде колір кексу. Нехай вас не лякає присутність майонезу в рецепті – в нашому випадку він замінює масло, завдяки додаванню кекс вийде розсипчастий.

Лимон моєму і за допомогою дрібної терки натираємо цедру, акуратно знімаючи тільки жовту частину.

Далі ріжемо лимон навпіл, видаляємо кісточки і видавлюємо сік.

За допомогою блендера на високій швидкості збиваємо яйця, цукор, майонез і сметану.

В глибоку миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач. Потім акуратно в кілька етапів вводимо яєчну суміш і добре вимішуємо, щоб не було грудочок.

Коли тісто придбає однорідну консистенцію – додаємо в нього лимонну цедру і лимонний сік, ще раз добре перемішуємо.

Викладаємо тісто у силіконову форму змащувати не потрібно. Акуратно розрівнюємо тісто по всій ширині форми.

Відправляємо кекс випікатися в духовку при 180 градусах на 35-40 хвилин. По готовності виймаємо кекс з духовки і даємо йому охолонути, не виймаючи з форми. Остиглий кекс акуратно виймаємо з форми на блюдо і посипаємо цукровою пудрою, або поливаємо цукрових глазур. Приємного апетиту!

Кекси без вершкового масла Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси на майонезі Кекси на сметані Лимонні кекси