Сьогодні ми приготуємо шалено смачний, легкий, розсипчастий кекс з чудовим лимонним ароматом. Він володіє прекрасними смаковими якостями і сонячно-жовтим кольором, який надає йому лимонна цедра.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана 20% – 100 гр.
- Майонез – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лимонного кексу на сметані? Заздалегідь дістаємо з холодильника яйця, щоб вони були кімнатної температури. Чим жовтіше жовток у яєць, тим яскравіше вийде колір кексу. Нехай вас не лякає присутність майонезу в рецепті – в нашому випадку він замінює масло, завдяки додаванню кекс вийде розсипчастий.
Лимон моєму і за допомогою дрібної терки натираємо цедру, акуратно знімаючи тільки жовту частину.
Далі ріжемо лимон навпіл, видаляємо кісточки і видавлюємо сік.
За допомогою блендера на високій швидкості збиваємо яйця, цукор, майонез і сметану.
В глибоку миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач. Потім акуратно в кілька етапів вводимо яєчну суміш і добре вимішуємо, щоб не було грудочок.
Коли тісто придбає однорідну консистенцію – додаємо в нього лимонну цедру і лимонний сік, ще раз добре перемішуємо.
Викладаємо тісто у силіконову форму змащувати не потрібно. Акуратно розрівнюємо тісто по всій ширині форми.
Відправляємо кекс випікатися в духовку при 180 градусах на 35-40 хвилин. По готовності виймаємо кекс з духовки і даємо йому охолонути, не виймаючи з форми. Остиглий кекс акуратно виймаємо з форми на блюдо і посипаємо цукровою пудрою, або поливаємо цукрових глазур. Приємного апетиту!
Кекси без вершкового масла Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси на майонезі Кекси на сметані Лимонні кекси