Невелику кількість лимона додасть оригінальності в класичний рецепт манного пирога. Такий десерт стане відмінним доповненням до чаю. Вас приємно здивує аромат і яскравий зовнішній вигляд страви.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Манна крупа – 2 склянки
  • Кефір – 2 склянки
  • Лимон – 120 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Лимонна есенція – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати лимонний маннік на кефірі. Манну крупу слід заздалегідь залити кефіром, накрити харчовою плівкою і настояти до розбухання.

Лимон пропускаємо через тертку або м’ясорубку. Отриману кашку переливаємо до манної крупі разом з цукром. Ретельно перемішуємо до однорідності.

Розтоплюємо вершкове масло і виливаємо його до основної суміші. Знову перемішуємо.

Додаємо до тіста соду і лимонний екстракт. Змішуємо вміст посуду.

Викладаємо тісто у форму для випікання. Відправляємо в духовку на 35-40 хвилин. Готуємо при температурі 180 градусів.

Готовий лимонний манник можна прикрасити за бажанням і подавати до столу. Приємного апетиту!

Лимонний манник Манник без молока Манник без яєць Манник класичний Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі без яєць