Невелику кількість лимона додасть оригінальності в класичний рецепт манного пирога. Такий десерт стане відмінним доповненням до чаю. Вас приємно здивує аромат і яскравий зовнішній вигляд страви.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Манна крупа – 2 склянки
- Кефір – 2 склянки
- Лимон – 120 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Лимонна есенція – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати лимонний маннік на кефірі. Манну крупу слід заздалегідь залити кефіром, накрити харчовою плівкою і настояти до розбухання.
Лимон пропускаємо через тертку або м’ясорубку. Отриману кашку переливаємо до манної крупі разом з цукром. Ретельно перемішуємо до однорідності.
Розтоплюємо вершкове масло і виливаємо його до основної суміші. Знову перемішуємо.
Додаємо до тіста соду і лимонний екстракт. Змішуємо вміст посуду.
Викладаємо тісто у форму для випікання. Відправляємо в духовку на 35-40 хвилин. Готуємо при температурі 180 градусів.
Готовий лимонний манник можна прикрасити за бажанням і подавати до столу. Приємного апетиту!
Лимонний манник Манник без молока Манник без яєць Манник класичний Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі без яєць