Вашій увазі представлений варіант приготування лепешняку на ряжанці з додаванням родзинок. Виходить дуже ніжний та смачний десерт, який припаде до смаку і дорослим, і дітям. Мінімум часу – і чудовий манник з родзинками буде радувати всю сім’ю!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ряжанка – 200 мл
  • Манна крупа – 200 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати маннік на ряжанці з родзинками? Змішуємо яйця з ряжанкою. Все збиваємо.

Потім додаємо в отриману суміш манну крупу, перемішуємо до однорідного стану. Залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин.

Ізюм промийте і залийте окропом на 15 хвилин.

Через деякий час додайте до набряклої манної крупі пшеничне борошно, цукор і соду. Перемішайте.

З родзинок злийте воду, всипте його в практично готове тісто. Перемішайте, щоб родзинки рівномірно розподілився.

У форму для випічки викладаємо тісто, ставимо його в прогріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Готову випічку остудіть, потім поріжте на порційні шматочки. Манник на ряжанці з родзинками готовий!

Приємного вам чаювання!

Манник Манник без молока Манник з родзинками Маннік на ряжанці