На розкатаний пласт листкового тіста викладається брусниця, яка посипається крохмалем. Зверху додається натерте на тертці яблуко і все накривається другим пластом тіста. Пиріг випікається протягом 40 хвилин і виходить дуже смачним.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Брусниця заморожена – 1 склянка
- Яблука – 2 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 1.5 ч. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з яблуками і брусницею? На деко викладаємо лист пергаментного паперу і змащуємо його невеликою кількістю вершкового масла.
Один пласт листкового тіста розкачуємо у відповідності з розмірами деко і викладаємо його на пергамент.
Ягоди брусниці рівномірно розподіляємо по поверхні тесту.
Далі присипаємо їх цукром, потім крохмалем і зверху викладаємо натерті на крупній тертці яблука.
Другий пласт тесту також розкачуємо, потім згортаємо в рулет і робимо на ньому надрізи в шаховому порядку.
Викладаємо його зверху на ягоди з яблуками і щільно защипуємо краї.
Верх пирога змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Можна також використовувати яйце або молоко. Даємо постояти в теплому місці близько години.
Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо виріб протягом 40 хвилин. Воно має добре зарум’яниться.
Готового пирога даємо трохи охолонути, після чого розрізаємо його порційними шматочками і подаємо до столу з гарячою кавою або чаєм. Приємного апетиту!
Пироги