На розкатаний пласт листкового тіста викладається брусниця, яка посипається крохмалем. Зверху додається натерте на тертці яблуко і все накривається другим пластом тіста. Пиріг випікається протягом 40 хвилин і виходить дуже смачним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
  • Брусниця заморожена – 1 склянка
  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 1.5 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати пиріг з яблуками і брусницею? На деко викладаємо лист пергаментного паперу і змащуємо його невеликою кількістю вершкового масла.

Один пласт листкового тіста розкачуємо у відповідності з розмірами деко і викладаємо його на пергамент.

Ягоди брусниці рівномірно розподіляємо по поверхні тесту.

Далі присипаємо їх цукром, потім крохмалем і зверху викладаємо натерті на крупній тертці яблука.

Другий пласт тесту також розкачуємо, потім згортаємо в рулет і робимо на ньому надрізи в шаховому порядку.

Викладаємо його зверху на ягоди з яблуками і щільно защипуємо краї.

Верх пирога змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Можна також використовувати яйце або молоко. Даємо постояти в теплому місці близько години.

Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо виріб протягом 40 хвилин. Воно має добре зарум’яниться.

Готового пирога даємо трохи охолонути, після чого розрізаємо його порційними шматочками і подаємо до столу з гарячою кавою або чаєм. Приємного апетиту!

Пироги