«Соняшник» – листковий салат, завдяки великому вмісту майонезу, він відмінно просочується і виходить неймовірно соковитим. Це блюдо точно вразить ваших гостей


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Гриби – 100 гр.
  • Сир – 80 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Чіпси – 80 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Майонез – за смаком
  • Маслини – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування листкового салату «Соняшник» з куркою, грибами і чіпсами? Курячу грудку відварити до готовності із сіллю і перцем. М’ясо остудіть і розберіть на волокна. Викладіть курку на дно об’ємної миски, розрівняйте і полийте майонезом.

Печериці і цибулю очистіть, наріжте кубиками. Обсмажте ці інгредієнти на соняшниковій олії. Викладіть засмажку поверх м’ясного шару і змастіть майонезом.

Огірки вимийте, висушіть їх паперовими рушниками і наріжте кубиками. Викладіть овочі наступним шаром і полийте майонезом.

Яйця зваріть круто, очистіть і відокремте білки від жовтків. Білки натріть на тертці, жовтки розімніть виделкою. Викладіть шар з білків і нанесіть на нього майонезну сіточку.

Сир натріть на тертці. Після білків викладіть шар з сиру, його також змастіть майонезом.

Листя салату вимийте і просушіть. Розкладіть їх по краю салатниці. Посипте салат подрібненим жовтком, розкладіть по верху нарізані маслини. Завершіть салат «Соняшник» чіпсами, розкладіть їх по колу, вони будуть грати роль пелюсток квітки.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, грибами і чіпсами Салат з куркою, грибами, сиром і яйцем Салат з куркою, грибами, яйцем і цибулею Салат з курячою грудкою і грибами Салати з куркою