Пропоную приготувати розкішний, свіжий і соковитий салат з куркою, огірком, чорносливом і волоським горіхом, який можна подавати не тільки на святкове торжество, але і на сімейний обід. Процес приготування салату займе мінімум часу і вийде надзвичайно гарним і яскравим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Огірки – 150 гр.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Яйце – 3 шт.
  • Чорнослив (без кісточок) – 100 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Волоський горіх – 100 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з куркою, огірком, чорносливом і грецькими горіхами? Куряче філе промийте, викладіть в каструлю і залийте холодною водою, додайте сіль. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зніміть піну шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин, після чого повністю остудіть.

Зварене м’ясо наріжте кубиками і викладіть на блюдо, на якому будете збирати салат. Трохи посоліть і змажте шар майонезом. Також можна використовувати копчене або запечене філе.

Чорнослив ретельно вимийте, обсушити паперовими рушниками, дрібно наріжте і викладіть наступним шаром, рівномірно розподіливши по всій поверхні.

Волоські горіхи переберіть від шкаралупи і перегородок, а потім подрібніть ножем.

Половиною подрібнених волоських горіхів присипте салат.

Курячі яйця відваріть в підсоленій воді, остудіть, очистіть від шкаралупи, наріжте соломкою, викладіть наступним шаром. Промажте майонезом. Трохи жовтків залиште для декору.

Огірки добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, обріжте хвостики і наріжте невеликими кубиками, викладіть поверх курячих яєць. Промажте майонезом.

Курячі жовтки, які залишили для прикраси, подрібніть і присипте салат зверху. Прикрасьте залишилися волоськими горіхами.

Святковий салат з куркою, огірком, чорносливом і волоським горіхом подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Салати з куркою