Ніжний салат з доступних інгредієнтів. Блюдо підійде для буденних святкових обідів і вечерь. Ананас, який надає салату солодкі нотки і соковитість, можна взяти, як консервований, так і свіжий.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча грудка – 350 гр.
- Сир – 170 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Ананас – 150 – 180 гр.
- Кукурудза консервована – 150 гр.
- Майонез – 50 – 60 мл
- Волоський горіх – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати листковий салат з куркою, ананасом, волоським горіхом, кукурудзою і сиром просто! Курячу грудку зваріть з сіллю і спеціями, охолодіть в бульйоні, потім наріжте кубиками.
Викладіть на плоске блюдо перший шар з курки, змащуємо його майонезом.
Ананас наріжте дрібними кубиками.
Викладіть другий шар з ананаса і нанесіть трохи майонезу.
Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть, відокремте білки від жовтків і окремо подрібніть їх.
Третім шаром покладіть білок, змащуємо його майонезом.
Потім викладіть шар з консервованої кукурудзи, його також змастіть майонезом.
Далі зробіть шар тертого сиру і майонезу.
Волоські горіхи підсушіть на сухій сковорідці і подрібніть в крихту.
Змішайте подрібнений жовток і волоський горіх, при бажанні можна додати часник.
Отриманою масою посипте салат, потім помістіть його на півгодини в холодильник для просочення. Після цього, салат буде готовий для подачі на святковий стіл.
Смачного!