Паста з лисичками – дуже ситне і смачне блюдо, яке багатьом припаде до смаку. Звичайно ж, можна замінити лисички вешенками або печерицями, але лісові гриби надають пасті особливий смак і аромат, який ні з чим не можна порівняти.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Макарони – 250 гр.
- Лисички свіжі – 300 гр.
- Цибуля-шалот – 1 головка
- Петрушка – за бажанням
- Часник – 1 зуб.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати лисички з макаронами? Для початку відваріть макарони в киплячій підсоленій воді, дотримуючись інструкції на упаковці. Краще всього вибирати макарони з твердих сортів борошна, так як справжня паста повинна залишатися аль-денте.
Промийте і почистіть лисички, великі гриби наріжте, а дрібні залиште як є.
Цибулю і часник очистіть, промийте і дрібно порубаєте.
У глибокій сковороді розігрійте оливкову олію і відправте обсмажуватися цибулю.
Лисички додайте гриби в сковорідку, додайте сіль і перець, після чого обсмажуйте протягом п’яти хвилин до золотистого кольору.
петрушку Дрібно порубаєте за допомогою гострого ножа.
Натріть на дрібній тертці пармезан.
Додайте в сковороду з цибулею і лисичками макарони, додайте сметану і добре перемішайте.
Готову пасту покладіть у посуд для подавання, посипте петрушкою і сиром, а потім подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Лисички в сметані Як готувати лисички - рецепти