Паста з лисичками – дуже ситне і смачне блюдо, яке багатьом припаде до смаку. Звичайно ж, можна замінити лисички вешенками або печерицями, але лісові гриби надають пасті особливий смак і аромат, який ні з чим не можна порівняти.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Макарони – 250 гр.
  • Лисички свіжі – 300 гр.
  • Цибуля-шалот – 1 головка
  • Петрушка – за бажанням
  • Часник – 1 зуб.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати лисички з макаронами? Для початку відваріть макарони в киплячій підсоленій воді, дотримуючись інструкції на упаковці. Краще всього вибирати макарони з твердих сортів борошна, так як справжня паста повинна залишатися аль-денте.

Промийте і почистіть лисички, великі гриби наріжте, а дрібні залиште як є.

Цибулю і часник очистіть, промийте і дрібно порубаєте.

У глибокій сковороді розігрійте оливкову олію і відправте обсмажуватися цибулю.

Лисички додайте гриби в сковорідку, додайте сіль і перець, після чого обсмажуйте протягом п’яти хвилин до золотистого кольору.

петрушку Дрібно порубаєте за допомогою гострого ножа.

Натріть на дрібній тертці пармезан.

Додайте в сковороду з цибулею і лисичками макарони, додайте сметану і добре перемішайте.

Готову пасту покладіть у посуд для подавання, посипте петрушкою і сиром, а потім подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Лисички в сметані Як готувати лисички - рецепти