З великим задоволенням хочу поділитися найпростішими, на мій погляд, рецепт малосольних огірків гарячої заливки. Для приготування ароматної закуски потрібно мінімальна кількість інгредієнтів і вашого вільного часу. Залишиться тільки почекати ніч, щоб покуштувати малосольні огірочки.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 1,6 кг
- Парасольки кропу – 4 шт.
- Часник 7 зуб.
- Вода – 1 л
- Сіль велика – 3 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт малосольних огірків в гарячій заливці гранично простий! В першу чергу підготувати всі необхідні інгредієнти для приготування закуски. Часник очистіть від лушпиння і добре промийте в холодній проточній воді. Парасольки кропу ретельно промийте під проточною водою і струсіть їх від зайвої вологи. Відміряйте необхідну кількість крупної солі.
Молоденькі огірочки добре вимийте в прохолодній воді. Обсушити, виклавши на кухонне рушник. Обріжте кінчики. Банку, в якій будете солити огірочки, добре промийте в теплій воді, потім стерилізуйте в мікрохвильовці або на водяній бані. На дно викладіть очищений часник, щільно один до одного додайте огірки в банку, зверху викладіть парасольки кропу.
Після чого додайте відміряну кількість крупної солі. Заздалегідь закип’ятіть необхідну кількість питної води, а потім акуратно залийте огірки, щоб не обпектися. Капронову кришку обдайте окропом.
Банку з огірками закрийте підготовленої капроновою кришкою і залиште приблизно на 12 годин при кімнатній кімнаті. Я залишаю на підлозі в темному місці. Перед тим, як подавати швидкі ароматні малосольні огірочки, помістіть банку в холодильник приблизно на 1 годину для охолодження. Після охолодження огірочки викладіть на тарілку і подавайте на стіл зі своїми улюбленими стравами.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки за добу в банку Малосольні огірки окропом Малосольні огірки швидкого приготування